Online: -nikdo-
- žádný sraz není vypsán -

Nové poznatky z internetu

Toto je určeno pouze pro odvážné pěstitele fialek-Četla jsem někde na internetu, že se fialky mohou i rosit/předpokládám za teplého počasí/, že prý se tím čistí listy. Nemají se prý umisťovat do velkých květináčů, neboť potom ženou do listů. Toto pravidlo vyvrací praxí naše uklízečka v práci. Holky jaké ta má fialky bych Vám přála vidět.Sice nemá asi mnoho druhů, ale zato má veliké rostliny, které n e s k u t e č n ě bohatě kvetou. Zkusím je někdy vyfotit a umístit do naší galerie.Lístečky už mám zasazené/na 2.pokus/ a roustou. Nedávno jsem se za ní vypravila a vyptávala se jí jak to s nimi dělá. Smála se a říkala, že každému kvetou tak, jak si zaslouží. Tím chtěla říci, že v některých kancelářích jsou holky rozlítaný a pořád maji průvan a kytek už tam umístila mraky a vždy jdou..... no víte kam. Chci říci, že jim chcípnou. My doma z legrace říkáme, že jdou spinkat/platí to i pro zvířata/.
Puntík zkouska vložení ( admin 04.01.2006. 16:22)
Puntík Světlo je pro růst rostlin nezbytné. Fialky však mají tu výhodu, že rostou a květou i při umělém osvětlení /12-14 hodin denně/. Zdroj světla musí být umístěn více jak 50 cm od rozetek/růžice/. Nejvhodnější umístění co se týká oken, zimních zahrad atd. je severní, popřípadě východní strana.
Africké fialky nesnášejí přímé sluneční záření, hlavně pozdě na jaře a v létě. Některé odrůdy se přímému slunci brání uzavíráním růžice listů. Ve většině případů však listy ztrácejí přirozený lesk, později žloutnou nebo tvoří hnědé vypálené skvrny. Nezřídka dochází také k deformacím listových čepelí a květů. Mnohdy za takových podmínek rostlina uhyne.
Na jižním a západním okně lze fialky pěstovat, ale pouze s přistíněním.
Světlo na okně je jednostranné a po nějaké době způsobí natočení celé růžice směrem ke světlu. Tomu předejdeme pravidelným otáčením celé rostliny. Postačí přibližně čtvrt otáčky týdně.Při nedostatku světla rostliny přestávají kvést nebo kvetou jen velmi málo. ( Misa 15.09.2005. 08:52)
Puntík Světlo a tma ( Misa 15.09.2005. 08:35)