Online: -nikdo-
- žádný sraz není vypsán -

Teplota

Při množení je důležitá vyšší teplota, lépe zakořeňují. Fialky africké fialky nesnesou zimu, takže by se měla pohybovat okolo 19-25 stupnů Celsia.
Puntík Teplota -aneb co nám říká internet-Rostliny neprospívají v příliš teplém a suchém vzduchu.Vytvoří-li se za těchto podmínek poupata často opadávají.Najejich původních stanovištích převládá vlhkost vzduchu 60-70%. Z toho si můžeme odvodit, jak se rostliny cítí při vlhosti vzduchu 10-25%, která nezřídka bývá v mnohých domácnostech.
Existují možnosti, jak vlhkost vzduchu zvýšit.Nejjednodušší, ale také nejméně účinné je umíštění více rostlin pohromadě.Účinnost zvýšíme umístěním různých ozdobných lahví, váz a nábob mezi rostliny. Naplněné vodou slouží jako odpařovače.Častější je zvlhčování vzduchu rosením. Nemusíme se bát, že orosením listů fialkám ublížíme. Naopak, rosení na ně působí blahodárně a zárověň se tím čistí zaprášené listy. Používáme jemný rozprašovač, neměla by zůstávat stát voda na listech. V extrémně suchýchpodmínkách klademe hlubší tácy, do nich potom kaménky nebo keramzit a zalijeme vodou. Květináče umístěné na oblázcích spočívají těsně nad hladinou vody, která se odpařuje a zvlhčuje vzduch. Navíc takto připravená nádoba zachycuje přebytečnou vodu ze zálivky. ( Misa 19.09.2005. 09:10)