Online: -nikdo-
- žádný sraz není vypsán -

Nový pokus s množením

Teď jsem dělala poprvé pokus se starou fialkou, uřízla jsem vrchní část rozety, ale aby dole v květináči zůstalo ještě pár listů a ono začíná původní starý kmínek fialky obrůstat, zdá se že tento způsob množení by byl daleko rychlejší.
Puntík Zasaďte si jeden lístek do květináčku a mírně zalejte a překryjte jej PRŮSVITNOU fólií.Jednou za týden zalejte a jednou za 14 dní můžete hnojit.Dosáhnete rychlejšího růstu celé květiny. ( lumr 21.05.2010. 21:21)
Puntík Ve vašem případě, jde o běžné zmlazování afrických fialek. Ja tomu říkám, udělat z palmy pěknou fialku. Pamlnou to nazývám, když oddělováním lístku od kmínku vytvoříme tzv.holokrk nebo-li palmičku. Kmínek seřízneme asi 2 cm pod spodními lístky a vložíme do vody, jako při vegetativním množení z listu tak, aby se listy nedotýkaly vody. Nádobku pokryjeme alobalem, do kterého uděláme otvor na kmínek. Po vytvoření kořenového balu zasadíme do substrátu. ( SUPERDEDA 19.01.2007. 19:16)
Puntík Mně děti rozbily květináč, starší holý kmínek na konci s lístky se ulomil nad hlínou, celou ulomenou část jsem dala do vody a světe div se, z kmínku začínají vyrůstat jemné kořínky, budu mít větší rostlinku a celkem brzy, jestli můj pokus dobře dopadne...Alena ( Alena Brablcová 14.11.2005. 17:22)